Waarom geen 9 tot 5 banen?

9q50on

Het werken van negen tot vijf is iets wat nog altijd als normaal bestempeld wordt. Dat is best vreemd, want de meeste onderzoeken hebben aangetoond dat dit niet het beste is voor de werknemers en ook niet voor de werkgevers. In verschillende landen zijn testen gedaan met het verkorten van de werkweken, wat niet tot het succes geleid heeft waarop gehoopt werd.

Vreemd is dit niet. Er had beter gekeken moeten worden naar de resultaten die behaald worden door de mensen die zich niet aan de kantooruren houden en die vind je met name onder de freelancers. Deze mensen zijn flexibel met het aantal uren dat zij werken en delen zelf de uren in. Het voordeel hiervan is dat deze mensen niet altijd minder uren werken, maar wel dat zij de uren kunnen gebruiken waarop zij het meest productief zijn. Dat kan betekenen dat er een hele ochtend niets gebeurt en dat vervolgens in de late middag en vroege avond al het werk verzet wordt.

Het voordeel hiervan

Het gebruiken van de meest productieve uren op een dag heeft niet alleen als voordeel dat er minder uren nodig zijn om het werk te verzetten. Door de beste uren te gebruiken wordt de kwaliteit van het geleverde werk ook beter en zal de werknemer zich een stuk beter voelen omdat het presteren relatief gezien eenvoudiger kon gebeuren. Dit zorgt ervoor dat deze persoon de volgende keer met meer zin aan de slag gaat, omdat de resultaten de vorige keer beter waren en makkelijker behaald werden.

Dat we dit niet in kunnen passen in de maatschappij waarin we werken, is in feite onze fout. Kijk naar de openingstijden en de tijden waarop bedrijven bereikbaar zijn. Wanneer je hier afhankelijk van bent, zal je het werken aan moeten passen op de tijden van de andere mensen. Wanneer we allemaal flexibel gaan werken en altijd bereikbaar moeten zijn voor de andere mensen die aan het werk kunnen zijn, houdt dit immers in dat we altijd bereikbaar moeten zijn en dat is niet het idee van deze aanpak.

Een oplossing zou kunnen zijn om te gaan werken met boards op het internet, clouds en mailservers in plaats van telefoons. Het afspreken van een tijd om te bellen of een meeting te regelen zou niet moeilijk moeten zijn.

Is dit de toekomst?

Het negen tot vijf principe is al langere tijd met uitsterven bedreigd. Er zijn steeds meer mensen die vanuit huis werken, een eigen bedrijf hebben of freelance aan de slag zijn gegaan. Dat heeft enorme voordelen, en deze voordelen zullen straks zorgen voor een ommekeer in het werken zoals we dit kennen. Daarvoor moet eerst de oudere generatie nog wijken die op dit moment in de directie zit bij de grotere bedrijven. Wanneer de leidinggevende functies eenmaal overgenomen zijn door de jongere generatie, zijn er grote veranderingen mogelijk die het werken ineens een stuk interessanter maken en waarbij negen tot vijf alleen nog iets is voor ambtenaren.